Holistisch Therapie
Spirituele coaching
HSP
Yunity Star Kids
Bewustzijnstraining
Workshops
Dolphin Touch©
Agenda
Locatie
Meer over Yunity
Contact
Jaartraining · Bewust zwanger · Cursus vr opvoeders · Yunity Star Kids · Kinderen wegwijzers · Voor professionals
Cursus: Bewustzijn op de 'taal' van het kind'
Cursus voor ouders / begeleiders

Deze cursus van vier dagdelen geeft onder meer antwoord op vragen als: “Hoe begeleid je jouw kind in het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en het ervaren van balans? Hoe begeleid je het kind Mindfull en help je het kind in het reguleren en herkennen van behoeften en emoties? Hoe kun je afstemmen en je ontspannen en prettig voelen in het contact met je kind? En wat ‘fluistert’ het kind je in over zijn beleving van de wereld?Inhoud

De cursus ‘Bewustzijn op de 'taal' van het kind’ omvat theorie over het reguleren van ervaringen en het opbouwen van stress. We bespreken de invloed van de prenatale psychologie en geboorte op de ontwikkeling van het kind. Ook besteden we aandacht aan: hoe emoties en ervaringen worden opgeslagen in het emotionele brein en celgeheugen van het lichaam. Wat is hoogsensitiviteit en andere gedragsvormen die meer aandacht van de begeleider vragen in het licht van Nu? Bovendien krijg je diverse handvatten en praktische tips aangereikt. Voor de begeleiding van kinderen in het algemeen en in het bijzonder van de behoefte van de individuele opvoeder.

 

Thema's

De thema’s die aan de orde komen zijn onder meer: positieve communicatie tussen opvoeder en kind, beelddenken, mindfull begeleiden, Kwaliteitsgericht benaderen en het ‘fluisterkind’. Voor elke opvoeder/ begeleider kan deze cursus helderheid geven op vraagstukken die spelen en waardevol zijn!
Vanuit een holistische benadering is deze cursus geschikt voor alle ouders en begeleiders van (gevoelige) kinderen. Elke bijeenkomst omvat een themapresentatie en aangeboden cursusmateriaal.

 

Start

Rand Bergen/Alkmaar (dinsdagochtend):

Vanaf 6 maart 2012 wordt deze cursus wekelijks gegeven aan de rand van Bergen / Alkmaar.

Data: 6, 13 en 20 maart en 3 april 2012. Data vallen buiten de schoolvakanties.

Tijd: 9:15 - 11.30 uur

Hierna wordt deze cursus ook gegeven vanaf: 3 april, 18 september en 6 november.

Overige informatie
Materiaal krijg je tijdens de cursus uitgereikt en er is een pauze met koffie en thee. De cursus kost: 150,- Euro, inclusief koffie, thee en cursusmateriaal.

 

Voor meer informatie:06 - 39 466 927 of e-mail: info@yunity.nl.

 

Lees ook het volgende artikel
Zie artikel