Holistisch Therapie
Spirituele coaching
HSP
Yunity Star Kids
Bewustzijnstraining
Workshops
Dolphin Touch©
Agenda
Locatie
Meer over Yunity
Contact
Je werk · Hoogsensitiviteit · Speed-coaching · Gezinscoaching · Zwangerschapcoaching · Babybegel.consultati · Zwangerschapswens · Scheiden + kinderen · ReintegratieScheiden met kinderen


Vandaag de dag vallen veel gezinnen in de loop der tijd uit elkaar door een scheiding. Vanuit de emoties die een scheiding teweeg brengt, wordt vaak vergeten om te beginnen met een van de belangrijkste aspecten. Het betrekken van kinderen bij dit proces. Essentieel daarbij zijn liefde voor het kind, ruimte en veiligheid.


De liefde voor het kind moet de basis zijn van iedere keuze die de ouder maakt, het belang van het kind staat daarbij ALTIJD centraal. Ruimte voor de kinderen om zichzelf te zijn en hun gevoel te kunnen uiten of zich juist even terug te trekken. Veiligheid om zelf geleidelijk aan de nieuwe situatie te kunnen gaan ontdekken. Op hun tempo.


Door kinderen daar in een vroeg stadium op zorgvuldige en liefdevolle wijze bij te betrekken, kan veel onnodig leed worden voorkomen. Er zijn eenvoudige stappen te zetten om kinderen in een dergelijk proces goed te begeleiden. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt natuurlijk bij beide ouders. Toch kan het zijn dat je samen niet op één lijn komt hierover. Een troost: ook dan kun je als enkele ouder heel veel voor je kind(eren) betekenen.


 

Ja, ik wil graag contact